När vulkanen Eyjafallajökull på Island fick sitt utbrott fanns det med säkerhet ingen som hade räknat med hur stora problem den skulle ställa till med.
Med vindarnas hjälp spred askan sig snabbt över luftrummet och Europa, all flygtrafik blev inställd. Flygplatser som aldrig hade varit stängda i hela deras levetid stängdes och för varje dag som flygen står stilla kostar det flygbolagen 100 miljoner kronor om dagen, vilket kan komma att leda till uppsägningar inom flygbolagen och i värsta fall konkurs.
Nu går det att flyga vissa sträckningar antigen på hög eller låg höjd, och dagligen har flygplatserna haft öppen litet längre och vissa flygbolag har kunnat genomföra nästan upp till hälften av deras dagliga flygningar, hoppet är att på torsdag kommer flygtrafiken att fungera normalt igen.
Men som det ser ut just nu finns det ingen utsikt till att Eujafallajokull kommer och lugna ner sig.
Nu tog det inte lång tid för att hotellen att räkna ut att här fanns pengar att tjäna och höjde prisen för ett rum med 50 procent.
Semesterfirande fick deras semester ofrivilligt förlängd eller så fick de hitta andra sätt att ta sig hem på.
På Facebook erbjöd skujtsgruppen och privata människor samåkningar, extra bussar och tåg satts in, hyrbilarna fick ett uppsving och står nu runt om i världen och ska på något viss tillbaka till deras hemdestination.
Taxichaufförerna fick massor av långturer till länder som de aldrig hade åkt till förut.
Reseselskaparna satte in bussar och resenärerna fick nu se sin hemresa bli förlängd med upp till två dygn istället för några timmar.
Nu är det inte bara flygbolag, resebolag och resenärer som drabbas.
Isländska lantbrukare har blivet tvungen till att avveckla sina lantbruk, eftersom deras betesmarker har förvandlats till askfylld lera. Fabriksindustrierna drabbas av förseningar när det gäller att få reservdelar fram. Exotiska frukter och blommor som rosor kan komma och att ta slut i affärerna.
Så här finns både vinnare och förlorare.
Men det finns dock ett bekymrar till och det är den närintilliggande vulkan Katla som inte har haft ett utbrott sedan 1918 nu ska kunna få ett utbrott, för de sista tre gången som Eyjafjalljökull har fått ett utbrott har Katla väckts till liv strax efteråt, men just nu är den lugn.
Eftersom Katla är större än Eyjafjalljökull betyder det att den kan spy ut större mängder aska än Eyjafjalljökull. Chansen för att Katla ska vakna är större nu, så man vet inte hur framtiden ser ut, säger Ari Tryggvason seismolog på Seismologiska institutet vid Uppsala universitet.
Man får ju hoppas för alla att den förblir lugn.
Men hur tar islänningarna all detta, ju dem tar det lugnt och är inte särlig oroliga. För dem är det ju en del av deras kultur och som islänningen Ingo säger, får man bara hoppas på det bästa.
SVD, Expressen, DN, Politiken dk