När jag idag läste artikeln att McDonalds märker om mat som skulle ha slängts blev jag inte så förvånat, för går det att sälja har man gått med vinst.
För 25 år sedan jobbade jag själv i en korvkiosk och gatukök i Danmark och på kvällen blev allt maten lagt i kylen och tagit fram nästa dag och det hade ingen betydelse om det var korv eller grillat kyckling, det handlade om att inget skulle gå till spillo, de friska varor blev först plockat fram när det gamla hade blivit sålt.
Om något blev för gammalt, använde man det till pytt i panna.
Det enda som blev slängt på kvällen var smörgåsarna, dem var inte användbara nästa dag.
Om man la fram friska varor på morgonen för att man tyckte att maten från dagen innan, för att säga det milt såg tråkigt och bränt ut gnällde chef och man fick en lång förläsning om, vinst och förlust samt hot om avskedelse, om man gjorde det igen.
Så för min del, har inget förändrat sig på de 25 år, det handlar fortfarande om vinst och förlust.
DN Expressen, aftonbladet, SvD